Vastuuhenkilöt

Varapuheenjohtaja: Tomi Siira
Rahastonhoitaja: Lauri Kourula

Toiminta nykyään

Pelaamme miesten III-divisioonassa ja pidämme näkyvyyttämme yllä esimerkiksi Otasuunnistuksessa ja Talvipäivässä.

Seuran historia

PUS:lla on pitkät perinteet jääurheilun alalla. Pitkään kun ei paremmasta tiedetty harrastettiin ns. homokyykkää. Tämä toiminta hiipui 80 luvun alussa pariin lumettomaan talveen. Olin itse paikalla kun olimme hävinneet viimeisen ottelun 8:lla miehellä. Olimme pukuhuoneessa ja vetäjämme Tahvo Tahvanainen totesi yksinkertaisesti “Saatanan hirvet”. Se loppui siihen.
Kiekkoa oli aletttu pelata jo sotien jälkeen, mutta sarjaan ilmoittautui ensimmäisen kerran PUS:n jääkiekkojaos vuonna 72. Siitä lähtien PUS on pysynyt säännöllisen seuratoiminnan piirissä. Aina III:ssa lukuunottamatta aloitusvuotta ja kahta hairahdusta IV:ssa. Viimeisillä kausilla on jo kolkuteltu II-divisioonakin portteja. Jo pitkään on myös osallistuttu vuosittaisiin PM-turnauksiin säännöllisesti ja satunnaisesti OLLiigaan, jonka ensimmäinen mestaruus saavutettiin vuonna -97.
Tässä vielä hiukan tarinaa historian hämystä.
Suomessa olivar Viipuri ja Helsinki jääpalloilun uranuurtajia, sillä peliä ei muualla tunnettu. Ensimmäinen suuri talviurheilukisa järjestettiin Helsingissä 1907, jolloin ohjelmassa oli myös jääpallon maaotteluja. Pietarista ja Uppsalasta oli saatu mukaan joukkueet, joita voitiin pitää senaikaisen Ruotsin ja Venäjän maajoukkueina. Helsinkiä itseään ja koko urheilevaa Suomea edusti Polyteknikkojen Urheiluseura. Ensimmäisenä ottelivat Uppsala ja Pietari. Hävittyään aikaisemmin Pietarille, Upsala oli ottanut opikseen ja vei voiton 5-3. Tätä eivät venäläiset sulattaneet ja joukkue palasi iltajunalla Pietariin (se oli siihen aikaan se oikea maitojuna). PUS hävisi ensimmäisen ottelun Uppsalaa vasta 1-12, joten Ruotsi voitti itseasiassa ensimmäisen maailmanmestaruutensa 1907.
Vuonna 1908 PUSsilaiset olivatkin tällä kerralla harjoitelleet ja kukistivat vahvistetun Tukholman joukkueen 5-3 ns. Balck-pokaaliottelussa. Huomionarvoisena seikkana voidaan pitää Ruotsin tulevan kuninkaan Kustaa VI Adolfin esiintymistä Tukholman joukkueessa. Siihen aikaan nuoret aatelisupseerit Ruotsissa harrastivat jääpalloa skruuvin lisäksi.
Perustamisvuotenaan 1907 Suomen Palloliitto otti ohjelmaansa myös jääpallon. Suomen mestaruuksista alettiin kilpailla 1908, jolloin mukana oli kolme joukkuetta PUS, HIFK ja Viipurin Reipas. Mestaruuden vei PUS kuten seuraavanakin vuonna.Tulokset 1908 PUS HIFK 8-3, 1909 PUS-HIFK 6-4, 1910 HIFK-PUS 12-4 jnee..